Marloeke van de Grint, Beschermingsbewindvoerder

Marloeke van de Grint, Beschermingsbewindvoerder

Na jaren werkzaam te zijn geweest in administratieve en boekhoudkundige functies, kwam ik 11 jaar geleden in aanraking met beschermingsbewind. 

Ik heb een periode ondersteunde, administratieve werkzaamheden uitgevoerd voor een bewindvoerder zodat ik meer over het werk kon leren. Hierna heb ik de opleiding tot bewindvoerder gevolgd. En inmiddels werk ik al weer bijna 10 jaar als bewindvoerder. 

Ik vind het heel belangrijk dat er goed contact is met mijn cliënten en/of hun hulpverleners. Ik probeer hierbij zoveel als mogelijk mee te denken bij zaken die spelen, maar ben ook duidelijk en helder met betrekking tot de mogelijkheden. 

Ik probeer samen met de cliënt een passende oplossing  te vinden voor eventuele schulden of andere problematiek die er speelt.

Ik heb in de afgelopen jaren een groot aantal cliënten naar een schuldenvrije toekomst mogen begeleiden. Waarna veel cliënten weer zelf hun financiën  beheren en het bewind is opgeheven. 

Uiteindelijk is het doel van bewindvoering de zelfredzaamheid van de cliënt en daarbij goed kijken naar de mogelijkheden die er zijn. We zoeken daarom naar een samenwerking die voor alle partijen passend is.